• Avokado ve Ispanaklı Kinoa Salatası •

10-03-2016

Malzemeler (3-4 kişilik)

Yarım bardak beyaz kinoa

Yarım bardak kırmızı kinoa

1.5 bardak su

1 bardak çeri domates

1 salatalık

20-25 adet ıspanak yaprağı

1 limonun suyu
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

Dilediğiniz kadar tuz ve karabiber

 

Yapılışı

1- Kinoaları ince süzgece koyarak bolca yıkayın ve tencereye koyun, üzerine 1,5 su bardağı soğuk su ekleyin kapağını kapatın ve yaklaşık 15-20 dakika kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Tamamen suyunu çektikten sonra çatalla karıştırırak havalandırın ve soğumaya bırakın.

2- Kinoalar soğuyunca tuz, karabiber, limon ve zeytinyağını ekleyin ve karıştırın. Dilimlenmiş salatalığı ve ikiye bölünmüş çeri domatesleri de ekleyerek karıştırın. Ispanak yapraklarını servis tabağına yayın ve üzerine kinoa karışımını ekleyin. Üstünü avokado dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

İlginizi Çekebilir
Sağlıklı beslenmeye başladım ama...
Sağlıklı beslenmeye başladım ama...
Blog'a Git
Avokado ve Ispanaklı Kinoa Salatası
Avokado ve Ispanaklı Kinoa Salatası
Blog'a Git
Avokado : Tam bir besin deposu
Avokado : Tam bir besin deposu
Blog'a Git
Olumlama nedir? Sağlık kazandıran olumlamalar
Olumlama nedir? Sağlık kazandıran olumlamalar
Blog'a Git